středa 25. května 2011

Těžký zadek

Tůdle jsem někam slavně napsala, že mainská mývalí kočka je pro felinoterapii předurčena svou velikostí, stabilní povahou...atd., atd. Dost seriozně tato úvaha zněla.
A právě před chvílí jsem si uvědomila, že na to hlavní jsem zapomněla.
Zpomněla jsem na smysl pro humor, který je mainkám tak vlastní. Plnokrevná mainská mývalí kočice, či kocour, nemá-li pánečka úplného - ignoranta- jím přímo oplývá.
" Neboj, on se ten Maxíček naučí vylézt na skluzavku. Odkouká to od ostatních dětí, je to učení nápodobou!!!" utěšovala mě kolegyně, když se Maxovi napotřetí zapletly nohy a napotřetí se potupně zřítil před zraky mladších a skluzavku bravurně zvádajících soudruhů.
Povahou je Maxíček spíš urpuťák, než Coubertin  a cítil se natolik veřejně potupen, že prohovořil dětštinou něco hodně sprostého a  skluzavku ze svého života odepsal.
Některé z mých kočic si vysvětlily standard MCO ( velké kočky) po svém, a staly se kočkami mohutnými, no, tedy spíš tlustými. Spanilooká Fláfa , prostorově výrazná dáma, se dnes rozhodla , že toho chutně vyhlížejícího dlouhonohého komára pozře ona, nikoliv rychlonohá celebrita Kasína. Před zraky kolegyň i Maxe odhodlaně vyskočila na parapet. Tíha pozadí ji ale zradila, načež se zřítila se ve zcela nebaletní pozici a zůstala ležet jak dlouhá, tak široká.
 Komár-nekomár, přísahám, že všechna kočičí děvčata zamrzla a zlomila se v pase v neslyšném záchvatu smíchu.
Nemyslím, že by se někdy někomu podařilo podobnou situaci zaznamenat na video, ale velký styl, ve kterém Fláfa posbírala všechny končetiny, srovnala si tělo do kočičí podoby, zamraučela něco jako " no co, co, blbečci, bych chtěla vidět vás" a odcházela se vstyčeným prostředníčkem, to by za záznam jistě stálo.
Věřím, že jestli kočky Maxe něco naučí, bude to i nadhled nad sebou samým. Schopnost pohlédnout na sebe a své problémy z perspektivy vysoké větve a když ho zradí gravitace a těžký zadek, odbude to Fláfinými slovy: no, co, co...:).
P.S. Fláfa nemá prostředníček, ale to gesto tam bylo.

Žádné komentáře:

Okomentovat